wisselende teamindeling

Alle spelers* van V.V. Eemland krijgen evenveel aandacht van de hoofdtrainer van de leeftijdscategorie. Per wedstrijd wordt bepaald welke speler met welk team meespeelt. Dit is mede afhankelijk van de inzet, voetbalkwaliteiten, fitheid en aanwezigheid bij de doordeweekse trainingen. De keuzes worden goed onderbouwd en transparant gecommuniceerd.

We delen in op basis van het geboortemaandeffect. De fysieke verschillen in de onderbouw zijn enorm tussen een januarikind en een decemberkind, dat in datzelfde kalenderjaar geboren is.
Daarna kijken we naar de kwaliteiten van de speler en kan het technisch team besluiten om te gaan schuiven. Dit kan in principe regelmatig wijzigen, maar door de training in circuitvorm kennen al onze spelers elkaar en is er nauwelijks een drempel.

Speelplezier en ontwikkeling van het individuele lid staat altijd voorop, al blijft voetbal natuurlijk uiteindelijk een teamsport. Tot de Onder 13 worden onze spelers op veel verschillende posities geplaatst, zodat zij veel kennis vergaren en zich allround ontwikkelen. Vanaf de Onder 13 worden spelers specialistisch opgeleid voor twee posities.

Moderne voetballers zijn atleten, tijdens de afwisselende trainingen zal er veel aandacht aan de motoriek, lichtvoetigheid en tweebenigheid worden besteed. Dit onder andere via het ASM-model en SkillDance.

Wij verwachten van onze spelers/speelsters dat zij, ongeacht op welke positie zij spelen, altijd 100% inzet tonen. Onze vereniging heeft geen vaste selectieteams en investeert hiermee extra in de breedte waardoor ieder lid gelijke kansen krijgt om zich vanaf huidig niveau maximaal te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen, met ondersteuning vanuit onze staf. Tot de Onder 17 draait het om ontwikkeling, vanaf de Onder 17 staan de beste spelers in het veld en gaan we voor de winst.