over ons

In 2021 en 2022 hebben we onze plannen opgesteld, deels onder begeleiding van Rabobank ClubSupport consultants. Wij willen als trainers, vrijwilligers en oprichters van V.V. Eemland graag onze passie voor de mooiste en meest beoefende sport ter wereld op jeugd overbrengen en onze eigen visie op plezierig en effectief opleiden met jeugd en hun ouders/verzorgers delen.

Veel verenigingen hebben de afgelopen decennia zich nauwelijks ontwikkelt, terwijl de maatschappij totaal veranderd is. Wij bieden een moderne vereniging ‘anno 2022’ waarbij het een gegeven is dat vrijwilligers schaars te vinden zijn. Wij geloven in een horizontale contributiestructuur, waarbij er geen geld naar het Eerste gaat maar alle contributie binnen de eigen leeftijdscategorie besteed wordt.

De meeste ouders/verzorgers betalen liever wat meer contributie, waarbij alles goed voor hun kind geregeld wordt. Daarom hebben wij een bekwame Club Kader Coach in dienst en werken we met een speciaal contributiesysteem, waarin iedereen zich kan vinden:

 • besteed je meer dan vier uur per week vrijwilligerswerk aan V.V. Eemland, dan hoef je geen contributie te betalen
 • besteed je meer dan tien uur per jaar vrijwilligerswerk aan V.V. Eemland, dan betaal je de normale contributie van 199 euro per jaar
 • doe je minder dan tien uur per jaar vrijwilligerswerk, dan betaal je 398 euro contributie per jaar

  Kabouters (kinderen geboren in 2015 of daarna) betalen 19,99 euro per seizoen contributie, omdat wij vanuit sponsorgeld investeren in de jeugd van onze vereniging.

  Over onze staf
  Jij bent gek van voetbal en wil er graag meer van weten. Misschien heb je vroeger zelf gevoetbald, misschien ook niet. Onze vereniging kan niet bestaan zonder vrijwilligers, zowel op het veld om jeugd te begeleiden als naast het veld om alles goed te organiseren.

  Rodney Kemp is één van de hoofdtrainers van V.V. Eemland. Rodney heeft jarenlang in de jeugdopleiding van Almere City meegelopen en heeft als profvoetballer oa bij Go Ahead Eagles gevoetbald

  Stan Kuipers is ook één van de hoofdtrainers van V.V. Eemland. Stan heeft onder andere bij Feyenoord, FC Utrecht en Almere City gevoetbald en is nu eigenaar van zijn eigen voetbalacademie, Kuipers Personal Training. Bij Stan trainen meerdere jongens en meisjes die ook bij BVO’s als Feyenoord, Vitesse en Ajax in de academie voetballen.

  Joy Schoonhoven (oa ex-NAC Breda, Almere City, Ajax en LA Galaxy) is eigenaar van Schoonhoven Sports in Almere en Zeewolde en zal incidenteel als gastdocent Stan of Rodney vervangen.

  Maarten Berkenbosch is programmeur, heeft in zijn jeugd bij AFC Quick 1890 Amersfoort gevoetbald en heeft een opleiding aan het conservatorium gevolgd. Zijn kennis over muziek, programmeren en voetballen heeft hij gecombineerd in zijn methodiek en app genaamd SkillDance. Maarten is ervan overtuigd dat tweebenigheid prima aan te leren is en voetballers van elk niveau veel voordelen en spelplezier brengt.

  René Koster is vijftien jaar hoofd jeugdopleiding bij onder andere NEC Nijmegen en Almere City geweest. René werkt intensief met oa FC Utrecht samen als scout voor Afrika en Azië en draagt V.V. Eemland een warm hart toe. Hij zet zijn kennis en innovativiteit in om onze vereniging uniek in Nederland te maken en daarmee ook een geweldige belevenis voor onze leden te maken.

  Wat wij bieden?
 • Gezelligheid
 • Ruimte om je eigen functie te creëren
 • Een omgeving met een heerlijk voetbalklimaat tussen liefhebbers voor het spelletje én kinderen
 • Goede begeleiding als je een KNVB-of UEFA-opleiding wil doen. Via een opleidingsovereenkomst zijn de kosten voor rekening van V.V. Eemland
 • Bouw mee aan een unieke vereniging in de regio Eemland
 • Een vereniging waar iedereen trots op kan zijn