individuele begeleiding

Ons programma is uniek omdat leden elke training training krijgen van drie verschillende trainers. Elke 20 minuten wordt een andere oefening gedaan waarna er wordt doorgedraaid. De trainer (specialist) blijft op zijn oefening. Plezier en ontwikkeling zijn onze hoofddoelen, waarbij voetbal een belangrijk onderdeel van de vorming als mens voor de rest van het leven kan zijn. Per periode is er een nieuw thema, afgestemd op de leeftijd en het niveau van de spelers. Vooral op dit specifieke thema wordt voor, tijdens en na wedstrijden gecoached.

We werken met de volgende ondergronden: gras, kunstgras, gymzaal, asfalt en beachveld. Door op verschillende ondergronden en met verschillende trainers te werken blijven de trainingen uitdagend en worden spelers niet alleen als voetballer beter, maar ook als atleet.

De individuele doelstellingen worden aan het begin van elk seizoen transparant vastgelegd in een Speler Ontwikkel Programma (SOP). Twee keer per jaar wordt met elk lid en zijn/haar ouders/verzorgers in een persoonlijk gesprek met de hoofdtrainer van de leeftijdscategorie de status doorgenomen, nieuwe doelen gesteld en vastgelegd in een speciale app. In deze app worden ook aanwezigheid bij trainingen, blessures en speelminuten tijdens wedstrijden per lid transparant voor de speler, ouders/verzorgers en V.V. Eemland bijgehouden.

Voor V.V. Eemland is het plezier en de ontwikkeling van het individuele lid het belangrijkst. Meerdere keren per seizoen worden er videoanalyses van wedstrijden gemaakt en op individueel niveau met de speler doorgesproken. De fragmenten worden ook opgeslagen in de app zodat de speler terug kan kijken. Van je fouten leer je meer dan van je successen.

In principe speelt ieder lid tijdens het seizoen evenveel spelminuten. Als er behoefte is aan extra ontwikkeling dan wordt dit opgenomen in het SOP en geïntegreerd in de small group of 1-op-1 trainingen van onze Academie.