gekwalificeerde trainers

Kinderen leren te leren. Je veilig voelen op onze vereniging, zodat je op je best durft te spelen en accepteert dat er dan ook dingen fout kunnen gaan. Want als je op je best speelt, maak je eerder fouten dan wanneer je op veilig speelt. Maar door keer op keer te durven herhalen nemen je skills snel toe en ontwikkel je jezelf, waardoor je tijdens wedstrijden meer kans hebt om dat hogere speelniveau te halen.

Wij zijn een club met een cultuur waar fouten maken helemaal niet erg is. Van je fouten leer je immers meer dan van je successen. De trainers passen het niveau van hun training aan aan het niveau van het kind, in plaats van dat het kind zich aan de training aan moet passen. Dit vraagt van trainer/coaches dat zij, naast dat zij voetbalinhoudelijk veel te bieden hebben, ook pedagogisch tijdens trainingen en wedstrijden op de juiste wijze met onze jeugdige leden omgaan. Voetbal draait om plezier en beweging, elke training en wedstrijd is een feest. De wedstrijd is voor de spelers en speelsters het hoogtepunt van de week en winnen is zeer belangrijk.

Voor de trainer/coach is dat iets anders: natuurlijk wil hij ook graag winnen maar hij ziet de zaterdagwedstrijd eigenlijk als een speciale training waarbij hij vooral observeert en controleert of het thema van de trainingen in de afgelopen week ook daadwerkelijk in de praktijk in wedstrijdverband worden toegepast. Winst, gelijkspel of verlies is voor de trainer/coach minder belangrijk dan de groei van zijn spelers te zien.

We werken met thema’s die in modules van enkele weken met de leden worden getraind en in wedstrijdverband worden geoefend. Doordat we op ons veelzijdige sportcomplex op diverse ondergronden kunnen trainen, kan er zeer gedifferentieerd getraind worden. Een deel van onze trainers zijn KNVB- en UEFA-gediplomeerd en hebben zelf op hoog professioneel of amateurniveau gevoetbald waardoor zij oefeningen als geen ander voor kunnen doen. En weten op detailniveau het verschil weten te maken.

Na wedstrijden zijn de verbeterpunten van het thema helder en kan tijdens de volgende doordeweekse trainingen het thema verder uitgediept worden, zodat de ontwikkeling doorzet.